Home Nieuws Rechter beveelt Google gegevens aan BREIN af te geven

Rechter beveelt Google gegevens aan BREIN af te geven

BREIN vordert van Google Inc en Google Ireland Ltd afgifte van de
persoonsgegevens van een aanbieder die via Google Play illegale e-books
verkoopt.
In het uitgebreid gemotiveerde vonnis van vandaag weegt de Voorzieningenrechter alle (grond)rechten af en oordeelt dat het belang van BREIN en haar aangeslotenen bij afgifte van alle identificerende gegevens zwaarder weegt dan de belangen van Google en de anonymus: in een geval als het onderhavige waarbij het om niets anders gaat dan het verspreiden van inbreukmakende werken staan de informatievrijheid, vrijheid van meningsuiting, vrij ondernemerschap en de privacy niet in de weg aan een bevel aan Google de door BREIN verzochte gegevens af te geven.

Ook het gegeven dat Google een buitenlandse entiteit betreft die weigert de persoonsgegevens zonder vonnis af te geven en dat deze weigering gegevens af te geven in het buitenland plaatsvindt, doet geen afbreuk aan de verplichting voor Google om de gegevens alhier aan BREIN te verstrekken.

Google wordt veroordeeld niet alleen naam, adres en woonplaatsgegevens (NAW) af te geven maar ook IP-adressen, bankrekeninggegevens en e-mailadressen. Het bevel ziet tevens op eventuele buitenlandse NAW, bankrekening-, IP- en e-mailgegevens.

De anonieme inbreukmaker krijgt van de rechter twee weken de tijd om zich inhoudelijk te verzetten tegen het vonnis. BREIN verwacht daar niet veel van nu het om evidente piraterij gaat.

Lees het vonnis hier


Zie ook eerdere berichtgeving over de zaak hier

Persbericht van de Rechtbank hier