Home Nieuws ThePirateBay ‘even niet bereikbaar’

ThePirateBay ‘even niet bereikbaar’

Vorige week hebben Amerikaanse filmstudios verenigt in de Motion Picture Association (MPA) een verbod gekregen tegen de verkeersprovider van de illegale website ThePirateBay.  Deze verkeersprovider is de in Berlijn woonachtige en aldaar bedrijfsvoerende Nederlander Sven Olaf K. K doet overigens alsof hij gebruik maakt van een bunker in Nederland waar volgens hem de staat geen rechtsmacht heeft maar die beweringen zijn allebei feitelijk onjuist.
K solliciteerde naar de rol van verkeersprovider voor ThePirateBay nadat anderen de dienstverlening aan de illegale site staakten, in Nederland onder andere na het vonnis dat BREIN tegen de site en haar beheerders verkreeg. Nadat K een sommatie van de MPA onbeantwoord liet, verkreeg die een ex-parte verbod van de rechter. K moet zijn dienstverlening aan ThePirateBay staken en gestaakt houden op straffe van een dwangsom van 250.000 euro per dag of 2 jaar gevangenisstraf.
Gisteren voldeed K aan het verbod en kondigde aan dat de beheerders van ThePirateBay via hun back-up proces de site snel weer online zouden krijgen. Dat is sinds vanmorgen het geval, naar het zich laat aanzien niet meer vanuit Berlijn maar vanuit Oekraïne.
BREIN heeft inmiddels access provider Ziggo gedagvaard om voor haar abonnees de toegang tot ThePirateBay te blokkeren omdat de site en haar zich schuilhoudende beheerders weigeren de wet en rechterlijke vonnissen na te leven.